Nieuws

Nieuws

2016 in vogelvlucht

Linda heeft met haar jonge paard Gilmore de vuurdoop gehad tijdens SGW Ysselsteyn. Gilmore liet tijdens de dressuur, het springen en in de cross zien wat voor een enorm talent hij heeft. Samen hebben ze de wedstrijd goed uitgereden en erg veel geleerd!

 

Jody en Silvester hebben hier en daar leuke wedstrijden gereden maar zijn vooral thuis aan het rijden. Sinds augustus heeft Jody een nieuwe grote pony genaamd Zoef. Zoef doet het heel goed en samen hebben ze al een crosstraining gevolgd en enkele oefenspringwedstrijden gereden!

 

Sanne en Roza hadden wat opstart problemen in het begin van het jaar maar zijn nu een zeer goede combinatie geworden. Sanne heeft haar allereerste officiele dressuurwedstrijd inmiddels gehad en vond het zeer spannend maar deed heel goed haar best!

 

Susan en Easy hebben een succesvol debuut gemaakt in het M springen en CIC* eventing, maar ook de dressuuur gaat hard vooruit. Tijdens de outdoor regiokampioenschappen springen klasse M verdienden Easy een mooie 6e prijs en tijdens het NK in Ermelo werden er twee zeer goede parcoursen gesprongen maar helaas beide manches 1 balk, eenmaal ruiterfout, eenmaal pechfout. Tijdens CIC* Castenray en Varseveld gingen Easy en Susan foutloos door de cross en behaalde tijdens beide wedstrijden een MER/Qualifying.

Susan en Don Diablo Z hadden een mooi winterseizoen in het springen achter de rug. Helaas door te verstappen moest Don in het voorjaar rustig aan doen. Na weer heerlijk het trainen oppakken in mei was Don alweer bijna klaar om mee op wedstrijd te gaan maar de wedstrijd CH Horst kwam nog te vroeg. Thuiskomend van die wedstrijd was alles in één klap veranderd en was Don niet meer, R.I.P. Don Diablo Z

Hasta La Vista is het nieuwe paard van Susan wat ze heeft overgenomen van Patricia. Hasta doet het tot nu toe heel erg goed!

 

Yvonne heeft met Zira een goed winterseizoen gehad tot hun ingelaste pauze . Nu tijdens het winterseizoen zijn ze weer helemaal terug met o.a. een 10e prijs tijdens het springen klasse Z in de Peelbergen.

Yvonne en Andreo behaalden in de dressuur klasse Z1 de ene na de andere prijs! Tijdens de outdoor regiokampioenschappen vielen ze helaas net buiten de prijzen. Inmiddels heeft Yvonne haar debuut in de klasse Z2 gemaakt en gaat het zeer voorspoedig.

 

Indy heeft met Orchard een zeer bewogen jaar met winst in de SGW klasse B, L en M. Tijdens de regiokampioenschappen kampioen in de dressuur klasse L1 en SGW klasse L en op het NK SGW verdienden ze een zeer mooie derde prijs in klasse M! In het springen klasse M hadden ze tijdens de regiokampioenschappen een startplek verdiend voor Jumping Indoor Maastricht. Hier hadden Indy en Orchard wat opstartproblemen maar daarna vervolgden ze prima hun parcours. Inmiddels hebben ze verdienstelijk hun debuut gemaakt in de dressuur klasse L2.

 

Regiokampioenschappen paarden springen Helden 27-02-2016

Tijdens de Limburgse Kampioenschappen in Helden sprongen

Susan en Easy Snake (WhiteSnake) een goed en foutloos parcours.

In de barage reden ze keurig door met korte wendingen, Easy bleef

super springen en wederom foutloos wat resulteerde een in mooie

7e prijs!

 

 

 

Regiokampioenschappen pony's springen Susteren

Afgelopen zondag reisde groom Indy naar Susteren om deel te nemen aan de limburgse kampioenschappen springen in de klasse D-Licht met haar pony Orchard. Ze bleef mooi foutloos in het basisparcours. Daarna mochte ze als eerste van start in de barrage, ze reed fijne korte wendingen en binnendoor in een mooi gelijkmatig tempo wat resulteerde in een foutloze ronde in 34,34 en leverde een 5e prijs op!

 

 

 

 

Indoor SGW De Mortel

Tijdens de Indoor SGW in de Mortel heeft Judith met Dropshot haar debuut in de klasse M paarden gemaakt. Judith ging al goed van start in de dressuur, wat haar een vierde plek in de tussenstand opleverde, in het springen ging deze combinatie fijn en foutloos. De cross leverde ook geen problemen op en ze finishten heel goed foutloos wat hen een 2e prijs opleverde!

 

Yvonne ging met Zira van start in de Derby klasse Z in het zeer lange parcours. Ze sprongen heel erg goed rond maar helaas viel op de laatste hindernis een balk. Een goed resultaat wat Yvonne een 6e plek opleverde, er waren namelijk maar 4 foutlozen van de 22 starts in het basisparcours.

 

Groom Indy reed mee met Orchard in de klasse B pony's. Het eerste onderdeel, de dressuur ging niet helemaal goed, gelukkig herstelde de combinatie zich en gingen ze heel fijn foutloos met springen en in de cross wat uiteindelijk een 6e prijs opleverde en tevens wonnen ze de stijlprijs i.v.m. beste stijlbeoordeling!

 

Indoor wedstrijden 2015

Het indoor seizoen is alweer in volle gang. Met Don Diablo Z en Easy Snake heeft Susan tijdens de dressuur wedstrijd in Meterik en in Horst naar tevredenheid gereden in het M1. Na een hele tijd eruit te zijn geweest gaat Don ook weer samen met Easy op springwedstrijden. In Merselo kwamen ze voor het eerst weer in actie, in het B liep Don fijn nul en in het L hadden ze bij hindernis 4 even moeite, na een volte weer netjes het parcours volbracht. Easy was mooi nul in de eerste fase en kreeg in de tweede fase een fout op de laatste hindernis.

Tijdens de springwedstrijd in de nieuwe accommodatie van De Peelbergen gingen beide paarden heel goed in het L. Easy sprong beide dagen dubbel nul en verdiende een 11e en 8e prijs. Don had de eerste dag 1 fout en de tweede dag sprong hij ook dubbel nul en kreeg de 12e prijs!

Tijdens de springwedstrijd in Velden spring Easy dubbel nul en verdiende een 4e prijs! Don kwam in deze kleinere bak met korte wendingen niet tot zijn recht…. Daarom op 6 december in Helden gaan springen, hier sprong Don weer dubbel nul en verdiende een 10e prijs!

 

Jody heeft met Silvester tijdens de dressuurwedstrijd in Grubbenvorst een super proefje gereden waarbij ze 195 punten verdienden! Dit betekend dat ze officieel mag gaan springen op wedstrijden. In Horst hebben ze hun eerste oefenspringwedstrijd gereden wat heel goed ging!

 

Yvonne heeft inmiddels ook een goed indoor seizoen met Zira o.a. het Z springen gewonnen tijdens de wedstrijd in de Peelbergen en een mooie ronde in de klasse Z gesprongen in het MECC Maastricht.

 

SGW IJsselstein 02/03/04-10-2015

Tijdens de NK SGW IJsselstein klasse M liep Easy vrijdag een goede dressuurproef met 192 en 193 punten. Vandaag sprong hij een super foutloos springparcours en nadien liep Easy een mooie foutloze cross, 6 sec buiten de tijd. Dit betekende een 7e prijs van de 45 deelnemers! Wat een super paard is deze 6 jarige White snake x Casantos x Royal bravour!

 

Yvonne en Zira starten in de klasse L individueel en als team voor Limburg. De dressuur ging wisselend maar geen grove gouten, 179 en 190 punten. Het springen en de cross ging mooi foutloos binnen de tijd en ze klommen van een 52 plek op naar een uiteindelijke 15e prijs!

 

Tevens reed groom Indy Kleuskens in IJsselstein bij de B pony’s een dressuurproef met 203 punten. Het springparcours reden ze mooi foutloos binnen de tijd. In de cross kregen ze geen enkele weigering, Orchard pakte alles goed aan. Helaas 4 strafpunten voor de tijd. Het eindresultaat was een 3e prijs!

 

Kringkammpioenschappen Lottum 13-09-2015

Tijdens de kringkampioenschappen verdiende Easy een mooie 2e prijs in het L2 dressuur!! Met springen kregen we n balkje. Don liep sinds lange tijd weer een M1 proef, hij voelde goed aan, er waren enkele storingen maar het begin is weer gemaakt.

 

CNC Nokere 1/2-08-2015

Afgelopen weekend tijden CNC Nokere heeft Easy Snake in de reeks jonge paarden een prima dressuurproef gelopen, foutloos gesprongen en in de ontzettend leuke, mooie en uitdagende cross liepen we helaas een langloper op hindernis 8B, 2 schuine hagen, schuin achter elkaar, berg af. Deze hindernis-combinatie was in alle reeksen een spelbreker voor meerdere combinaties. Verder hebben Easy en Susan een hele goede en fijne cross gereden!

 

CNC Genk 17t/m20-07-2015

Afgelopen vrijdag gingen Susan en Judith samen naar de Military van Genk. Ze hebben beide deelgenomen met 1 paard. Zaterdag was de dag van de dressuur, Easy liep in de reeks J (België jonge paarden = Nederland klasse M) een zeer goede dressuurproef. Zondag ging Easy erg enthousiast door de cross, heel fijn in het 'technische gedeelte", echter daarna een langsloper, amazone had geen been eraan..... Maandag tijdens het springparcours sprong Easy heel fijn foutloos binnen de tijd rond.

 

Judith en Dropshot liepen een dressuurproefje op zijn 'Dropshots'. Daags erna in de cross gingen ze heel goed binnen de tijd en foutloos rond waardoor ze een grote sprong maakte in het klassement. Maandag maakte ze het samen helemaal af, ze sprongen foutloos binnen de tijd waardoor ze stegen naar een 9e prijs!

 

SGW Ede Putten 20/21-06-2015

Afgelopen weekend met easy snake een goede wedstr gereden tijdens sgw ede putten in de klasse M. Zaterdag dressuur en springen in putten, hier liep easy een keurige proef met 200 punten en een 4e plek! Tevens sprong hij heel goed foutloos. Daags erna gingen we naar ede voor de cross country, hier ging easy wederom heel goed en foutloos rond, echter 10 strafpunten voor tijdsfouten wat resulteerde in een 8e plek net buiten de prijzen. Een heel goed resultaat voor de pas 6 jarige Easy.

 

Judith heeft met Dropshot meegedaan in de klasse L. De dressuur ging wisselend met goede en wat mindere onderdelen. Springen ging helemaal niet zoals we van deze combinatie gewend zijn, 2 fouten en tijdfouten. In de cross hing het weer als vanouds en reden ze een super cross foutloos binnen de tijd. Beide amazones zijn al met al erg tevreden.

 

SGW Hulsberg 25-05-2015

Easy Snake, 6 jr, liep afgelopen maandag zijn 3e M wedstrijd tijdens Eventing Hulsberg. Hij liep een goede dressuurproef, helaas wat weinig punten, sprong een fijn foutloos springparcours en ging echt super door de pittige cross zonder hindernisfouten!! Wel tijdfouten, we eindigden op een 15e plek van de 32.

 

Yvonne en Zira reden een goede wedstrijd wat resulteerde in een mooie 5e plaats bij de L paarden.

 

SGW Castenray 09/10-05-2015

Afgelopen weekend tijdens sgw castenray liep Easy in de klasse M een prima dressuurproef, sprong ze heel goed in het springparcours (wel n balk op de laatste hindernis door korte afstand) en ging hij heel erg goed en fijn in de cross. Echter wegens grove inschattingsfout van mij kregen we een langsloper... Maar dat mag de pret niet drukken, de cross was vrijwel gelijk aan de cic*, top paardje!!

 

Zira liep in de klasse L een super fijne dressuurproef die goed was voor een 2e plaats met 202 punten. Het springen en de cross ging super foutloos en binnen de tijd. Deze prestatie leverde Yvonne en Zira de overwinning op!

 

Eventing Lummen 19-04-2015

Zondag 19 april was alweer de derde crosswedstrijd van dit seizoen. Dit maal reisden we af naar Lummen waar Easy zijn debuut in de klasse M maakte en tegenstander was van Don. Het was een lange en erg technische cross. Beide paarden liepen een prima dressuurproef van 51 strafpunten wat een ex aequo 7e plek opleverde. Don ging heel erg fijn in de cross en gaf veel vertrouwen! Bij de coffin (de een na laatste hindernis) stonden we even stil tussen A en B (Don zag geen spoken maar fotograven en de amazone was 1 tel afgeleid….) wat helaas een weigering betekende. In het springparcours sprong Don heel erg goed en foutloos rond. Easy deed het heel erg goed in de cross, twijfelde helemaal nergens alleen bij de eerste waterpartij, daar kregen we een weigering. Ook Easy gaf een heel vertrouwd gevoel in de cross! In het grote springparcours kregen we een balk, het was niet ons beste rondje maar zeker niet slecht. Nu mooi verder trainen en werken aan de verbeterpunten en op naar Castenray!

 

Yvonne met Zira reden in de reeks L net als Judith en Dropshot. Zira moest eerst de cross, ze pakte super fijn aan en ging erg goed door de twee waterpartijen. Helaas kregen ze bij 12a-12b de wending niet waardoor ze een volte hebben gereden en een weigering kregen. Ze finishten mooi binnen de tijd. Het springen ging mooi foutloos. De dressuur mochten ze als laatste onderdeel van de wedstrijd uitvoeren, Zira had inmiddels de energie een beetje op een liep een brave proef. Ze behaalden uiteindelijk de 10e plaats met een erg fijn gevoel voor Yvonne!

 

Maasbree 12-04-2015

Vandaag was voor Yvonne met Ziralandra de eerste outdoorwedstrijd van dit seizoen. Ze kwamen in Maasbree aan de start in de klasse Z springen. In het mooie parcours op het hoofdterrein kregen ze 1 balk op hindernis 2 door een ruiterfout. Ziralandra sprong erg goed. Op naar volgende week, de eerste Eventingwedstrijd voor hun dit seizoen in Lummen.

 

Springen Mortel 03-04-2015 & Eventing Affligem 06-04-2015

Vrijdag 3 april ging Susan met beide paarden bij de mortel springen in de klasse L . Easy sprong heel goed foutloos en had in de barage een balkje. Don sprong ook heel goed maar kreeg in het parcours een balkje.

Maandag 2e paasdag gingen Susan, Judith en groom Joan naar eventing Affligem. Het was een vroeg, lang en vermoeiend dagje. Susan en Easy reden een prima dressuurproef. Samen crosste ze heel fijn foutloos in de mooie uitdagende cross met slechts enkele tijdfouten vanwege de soms wat slechte bodem. Het springparcours was netjes foutloos wat resulteerde in een hele mooie 2e prijs in de klasse L!

Susan en Don reden ook een prima dressuurproef. Don ging heel fijn in de cross met leuke, technische en uitdagende sprongen. Helaas kregen ze langsloper in de combinatiesprong bij de waterbak. Hier reed Susan net iets te fanatiek over element A-B (een in-uit dubbelsprong met afsprong het water in) waardoor de balans beetje zoek was en het smalle C element niet haalbaar. Het springparcours was wederom foutloos. Het eindresultaat, een 12e plek in de klasse M.

Judith en Dropshot reden een nette en constante dressuurproef. Tijdens de cross gingen ze super en foutloos rond met slechts enkele tijdfouten. In het springparcours kregen ze een balk. Samen verdiende ze een hele mooie 3e prijs in de klasse L!

 

Oeffendressuur Open dag D'n Ostrik 05-04-2015

Afgelopen zondag was er oefen dressuur bij D'n Östrik Ruitersport in Horst.

Fleur en Yvonne kwamen s ochtends als allereerste aan de start in de klasse B. Fleur liep fijn braaf de proef rond na het onstuimige losrijden. Daarna kregen ze meteen tips en trucs van de jury te horen. Ze kregen 182 punten 3e prijs.

 

Eventing Overpelt 22-03-2015

De eerste cross wedstrijd voor ETS was in het Belgische Overpelt. Hier gingen Judith en Susan van start met behulp van Lonneke in Indy. Easy mocht beginnen met de cross en liep een super cross foutloos binnen de tijd. Daarna mochten Easy en Susan van start in het springen wat wederom netjes foutloos ging en tevens liepen ze fijne en goede dressuurproef. Eindresultaat een nette 10e plek in de klasse L. Don liep in de klasse M een fijne dressuurproef, een mooie foutloze cross met enkele tijdfouten en sprong een heel erg goed foutloos springparcours! Al met n mooie 8e plek, net buiten prijzen! Dropshot ging met judith in de klasse L heel fijn foutloos door de cross met slechts enkele tijdfouten, het springen ging ook heel goed en foutloos. Ze liepen een fijne dressuurproef en eindigen op n mooie 11e plek!

Al met al met n tevreden gevoel naar huis en op naar de volgende wedstrijd!

 

Molendijkbokaal Velden 07/08-03-2015

Afgelopen weekend was er een springwedstrijd in Velden. Judith startte met Dropshot in de klasse B, in het klassieke parcours waren ze foutloos en in de barage sprong deze combinatie heel fijn, netjes en foutloos waarmee ze de 3e prijs behaalden! In de strijd om de Molendijk Bokaal oftewel het jachtparcours met joker, sprongen ze heel goed rond met de snelste tijd maar helaas ging de laatste hindernis, de joker, eraf.

Yvonne sprong met Ziralanda in de klasse Z in het klassieke parcours heel fijn rond maar kregen 1 misafstand en daardoor een balk. In de strijd om de Molendijk Bokaal wisten ze mooi foutloos te blijven, echter lukte de laatste wending niet helemaal zoals gewenst waardoor en snelle tijd uitbleef.

 

Bixie Kampioenschappen Merselo 01-03-2015

Tijdens de Bixiekampioenschappen hebben Sane en Maud meegedaan op Lodewijk met de kennismakingsrubriek. Ze hebben heel goed hun best gedaan en een mooi dresuur/bixie proefje gereden.

Jody reed met Silly een hele fijne dressuurproef in de bixie B1 en dat leverde een mooie 5e plek op. Tijdens het springen bixie A was Silly een beetje heet, Jody wist dat heel mooi op te lossen en sprong fijn naar de 4e plek!

Alledrie de meiden glunderen van oor tot teen en hebben met mooie prijsjes gekregen.

 

Regiokampioenschappen springen Reuver 28-02-2015

Voor de Limburgse Kampioenschappen springen hebben Yvonne met Ziralandra zich geselecteerd in de klasse Z. Susan heeft zich in de klasse L geselecteerd met Don Diablo Z en met Easy Snake.

Yvonne en Zira sprongen erg fijn, echter was het een parcours met allemaal terugafstanden en bij een lijntje werd het te lastig en kregen ze helaas een balk.

In de klasse L mocht eerst Don van start, hij liep een best fijn springparcours echter wel met 8 strafpunten. Hetgene wat Susan en Don in de springlessen leren hebben ze gedurende het parcours in grote lijnen voor elkaar kunnen krijgen. Easy sprong een erg goed parcours maar helaas een balk op de laatste hindernis wegens fout amazone.

 

Bixie Velden 01-02-2015

Afgelopen zondag was er een bixie wedstrijd in Velden. Jody en Silvester hebben met springen een 2e prijs behaald. Tevens mocht je tijdens deze wedstrijd verkleed de ring betreden, Jody en Silvester waren volgens de organisatie als beste verkleed en hebben hiermee gewonnen!

Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend

Headlines

Susan & Easy winnen springen klasse M/Z te Velden!

 

Yvonne & Zira mooie 10e prijs klasse Z springen in de Peelbergen!

 

Sanne & Roza een goed en spannend wedstrijddebuut dressuur in Uden!